vervakning

Övervakning

Övervakning handlar om så mycket mer än att bara upptäcka om en tjänst fungerar eller inte, för det märker man i regel ändå. Syftet, förutom att upptäcka om någon tjänst inte fungerar förstås, ska även vara förebyggande övervakning för att upptäcka prestanda och kapacitetsproblem innan de märks av användarna. Ett konto i vårt övervakningssystem kostat 39kr per månad inklusive moms, då ingår möjligheten att övervaka en enhet (tex virtuell maskin) inklusive installation. För 139kr inklusive moms per månad ingår möjlighet att övervaka 50 enheter, men installation ingår endast för en enhet.

 

Mail och SMS-utskick till dig

Du kan själv administrera vilka larm du vill få, och hur läget ska se ut för att larmet ska skickas ut. Detta kan du styra beroende på tidpunkt på dygnet, hur allvarligt larmet är, vad som är drabbat och mycket mer. Du kan även administrera egna underhållsperioder och definiera egna test, som då kan automatisera i princip allt som du kan göra manuellt. Du kan även konfigurera systemet för att automatiskt själv försöka fixa problem, i de fall fixen är trivial. SMS kostar 2kr per skickat SMS, inkl moms. Du kan förstås välja att enbart få larm per epost.

 

Hjälp med systemadministration

Ibland rör man till det ordentligt. Då kan det vara skönt att veta att du kan kontakta oss för att få hjälp med din virtuella maskin. Du kan till och med, utöver bara övervakningen, teckna ett abonnemang för åtgärd av fel. Eventuella larm som då skickas till dig skickas även till vår NOC, som då agerar enligt en av dig fördefinierad åtgärdslista.

 

Vanliga saker att övervaka

Det vanligaste är att man vill hålla reda på om en tjänst fungerar, men även som sagt underliggande parametrar som kan orsaka problem på sikt. Exempel på sådana är processorbelastning, hur minnet används, diskutrymme och diskprestanda, nätverksutnyttjande, att säkerhetsuppdateringar blir installerade, att inga intrång skett etc. Hör av dig till oss så kan vi diskutera hur vi kan övervaka just din applikation.

2013-02-03

På grund av underhåll kommer mailen tidvis ligga nere idag. Detta innebär inte att några mail försvinner utan de levereras senare.

 

Prova gratis en Virtuell Server i 3 månader

Du har alltså gott om tid att installera, testa och bestämma dig.

 

lasmer