virtuell server

Virtualisering med KVM

Vi använder KVM för virtualisering, och ett distribuerat redundant filsystem för lagring. Sammantaget ger detta bra stöd för olika operativsystem, bra prestanda och möjlighet till hög tillgänglighet i form av oberoende av specifik hårdvara samt geografisk plats. 

 

Operativsystem som stöds

Vi föredrar antingen Linux eller OpenBSD som gäster, men även Windows (senare versioner) fungerar bra. Se http://www.linux-kvm.org/page/Guest_Support_Status för en lista på operativsystem som fungerar/inte fungerar. Tänk på att du behöver en licens som tillåter att du kör virtualiserat. För Linux och liknande är det förstås inget problem, men för icke-öppna system så bör du kolla upp vad din licens tillåter.

 

Administration med VNC

Din virtuella maskin (VPS) får ett grafikkort som kopplas till en VNC-server där du kan logga in med lösenord och få tillgång till maskinen. Den funktionen kan du använda när du installerar din maskin, men efter det rekommenderar vi SSH eller RDP för åtkomst.

 

 

2013-02-03

På grund av underhåll kommer mailen tidvis ligga nere idag. Detta innebär inte att några mail försvinner utan de levereras senare.

 

Prova gratis en Virtuell Server i 3 månader

Du har alltså gott om tid att installera, testa och bestämma dig.

 

lasmer